Facebook  Twitter 

SMFHacks.com

+- +-

SMFHacks.com

+- User Information

Welcome, Guest.
Please login or register.
 
 
 
Forgot your password?

+- Forum Stats

Members
Total Members: 12374
Latest: LevelLord
New This Month: 1
New This Week: 0
New Today: 0
Stats
Total Posts: 40212
Total Topics: 7082
Most Online Today: 27
Most Online Ever: 2482
(April 09, 2011, 07:02:45 pm)
Users Online
Members: 0
Guests: 28
Total: 28

Author Topic: Board structure corrupt: unable to find parent board  (Read 3600 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline timandrew

  • Newbie
  • *
  • Posts: 8
    • View Profile
Board structure corrupt: unable to find parent board
« on: February 22, 2009, 09:29:33 am »
Hi - following on from this old topic which described the problem but doesn't fix it for me
http://www.smfhacks.com/index.php/topic,2960.0.html
Quote
Edit that category and check to make sure that board parent still exists.
Mostly like you had posting enabled to a forum on an upload and then that board was deleted which resulted in that error.

I have a similar problem, but just with the standard Pro setup (v 1.3.10 on SMF 1.1.7 )

" Board structure corrupt: unable to find parent board "

My gallery is very simple: I have 6 categories (1 of which has a sub-catagory) and user galleries (2 only so far!)

if I edit each category to find the parent board I have to choose "none" in the drop down menu as most are on top level. I just can't remember if I started with a parent and then changed my mind, thus causing the problem!

How do I fix the problem without starting from scratch or messing up the links to images from messageboard posts? Thanks

ps I can access the database via Navicat app if necessary

Offline SMFHacks

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 15106
    • View Profile
Re: Board structure corrupt: unable to find parent board
« Reply #1 on: February 22, 2009, 09:53:09 am »
When does this error appear and on what page?

Trying running admin -> forum maintenance -> find and repair any errors.
Get your Forum Ranked! at https://www.forumrankings.net - find out how your forum compares with others!

Like What I do? Support me at https://www.patreon.com/vbgamer45/

Offline timandrew

  • Newbie
  • *
  • Posts: 8
    • View Profile
Re: Board structure corrupt: unable to find parent board
« Reply #2 on: February 22, 2009, 10:32:13 am »
Thanks for prompt reply
Running "find and repair any errors" didn't fix it

I click on "add a picture" on all main categories, fill in boxes and browse for photo, then click "add picture" and get the error warning on a new error page. If I add a photo from a member gallery or a subcategory then I don't get an error. I suspect that I might have originally installed the gallery, and put all the categories under one main category, then decided change this to having all the categories at top level, but i just can't remember!

Interestingly, despite the error, photos DO get added, but the images total doesn't increase/increment ( this must put off users). If I use the "Bulk add pictures" option photos don't seem to go on and I get the same error message. What else could I try?


Offline SMFHacks

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 15106
    • View Profile
Re: Board structure corrupt: unable to find parent board
« Reply #3 on: February 22, 2009, 01:17:36 pm »
Ok. I think I know what it is double check by editing each category and see if you are posting new pictures to a forum as a topic. If so check that forum still exists or if you do not want it to post just set to blank.

This is probably causing the error since you are trying to post a topic to a board that no longer exists.
Get your Forum Ranked! at https://www.forumrankings.net - find out how your forum compares with others!

Like What I do? Support me at https://www.patreon.com/vbgamer45/

Offline timandrew

  • Newbie
  • *
  • Posts: 8
    • View Profile
Re: Board structure corrupt: unable to find parent board
« Reply #4 on: February 22, 2009, 02:51:49 pm »
Bingo! I'm not posting a topic to boards, but after your suggestion I tried unchecking "Show link to main image page" + " image in posted topic" and that solved the error problem. re-checking it did not make the error return. I still have incorrect totals of images but it is incrementing the total. I'm not going to lose any sleep over that though!

 

Related Topics

  Subject / Started by Replies Last post
1 Replies
2550 Views
Last post April 20, 2008, 09:49:07 am
by SMFHacks
5 Replies
4721 Views
Last post September 09, 2008, 08:16:27 am
by RAPPING CAPTAIN
1 Replies
3368 Views
Last post June 05, 2009, 10:58:43 pm
by Giovan
1 Replies
2795 Views
Last post February 21, 2011, 07:25:49 pm
by SMFHacks
15 Replies
6415 Views
Last post August 19, 2012, 06:11:22 am
by BSD2000

+- Recent Topics

Download System Lite by Rock Lee
June 03, 2020, 07:34:24 pm

Font question by SMFHacks
May 27, 2020, 08:15:26 am

Error message with latest SMF 2.1 Github build by Hatshepsut
May 25, 2020, 01:43:26 am

smfblog not working on 2.0.17 by tech9
May 20, 2020, 01:44:34 pm

Copyright removal by stbc
May 18, 2020, 01:27:57 am

Mod Verified User i can't square the image by Rock Lee
May 07, 2020, 07:56:10 pm

SMF4Mobile 2.0 released for SMF 2.0.x by SMFHacks
May 06, 2020, 12:13:14 pm

SMF Social Login Pro - Discontinued? by Nicole
May 02, 2020, 05:47:04 pm

Likes by SMFHacks
April 30, 2020, 09:50:35 pm

Upgrade Issue - by SMFHacks
April 28, 2020, 12:40:13 pm

Powered by EzPortal