Facebook  Twitter 

SMFHacks.com

+- +-

SMFHacks.com

+- User Information

Welcome, Guest.
Please login or register.
 
 
 
Forgot your password?

+- Forum Stats

Members
Total Members: 12358
Latest: KekoWorld
New This Month: 1
New This Week: 0
New Today: 0
Stats
Total Posts: 40096
Total Topics: 7060
Most Online Today: 71
Most Online Ever: 2482
(April 09, 2011, 07:02:45 pm)
Users Online
Members: 0
Guests: 60
Total: 60

Author Topic: Lighbox not working {Solved}  (Read 4895 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Sweetwater

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 128
    • View Profile
    • Sweetwater Fishing Australia
Lighbox not working {Solved}
« on: July 23, 2009, 07:43:12 am »
My light box in Store & also Classifieds is stalling half way thru openning up the image. Am getting complaints from customers about it. Have turned off the lightbox in the Store (not the most desirable option). There is no option to turn it off in SMF Classifieds.

Can SMF Hacks offer any assistance or advice on how to fix this??

THanks for any replies or assistance.

Sweetwater
« Last Edit: August 05, 2009, 09:09:08 am by Sweetwater »
SMF 2.0.9 | SMF Store 2.5.5 | SMF Classifieds 4.0.1 | SMF Gallery Pro + Video Add On
Home Page - http://sweetwaterfishing.com.au
Forum - http://sweetwaterfishing.com.au/Forum
Australian Lure Shop - http://australianlureshop.com.au
Australian Lure Fly & Outdoors Expo http://lureshow.com.au

Offline SMFHacks

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 15052
    • View Profile
Re: Lighbox not working
« Reply #1 on: July 23, 2009, 07:56:01 am »
This is an issue with TinyPortal they are using another script on that page to cause

If that code is removed from tiny portal then the highslide will work again
Code: [Select]
<script type="text/javascript" src="http://www.sweetwaterfishing.com.au/Forum/tp-files/tp-plugins/javascript/mootools.js"></script>
Get your Forum Ranked! at https://www.forumrankings.net - find out how your forum compares with others!

Like What I do? Support me at https://www.patreon.com/vbgamer45/

Offline Sweetwater

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 128
    • View Profile
    • Sweetwater Fishing Australia
Re: Lighbox not working
« Reply #2 on: July 25, 2009, 03:49:14 am »
 I deleted the file & the problem with the images in Store & Classifieds is now solved.

Thankyou SMF Hacks.  ;D
 
Sweetwater...
SMF 2.0.9 | SMF Store 2.5.5 | SMF Classifieds 4.0.1 | SMF Gallery Pro + Video Add On
Home Page - http://sweetwaterfishing.com.au
Forum - http://sweetwaterfishing.com.au/Forum
Australian Lure Shop - http://australianlureshop.com.au
Australian Lure Fly & Outdoors Expo http://lureshow.com.au

Offline treasurenet

  • Newbie
  • *
  • Posts: 42
    • View Profile
Re: Lighbox not working
« Reply #3 on: July 25, 2009, 11:09:47 am »
Can someone tell me what the lightbox is supposed to do?  When I select it, and I click on an image, i just opens the image by itself...  I see no features.

Thanks.
Using SMF 1.1.10, Gallery Pro 2.5

Offline SMFHacks

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 15052
    • View Profile
Re: Lighbox not working
« Reply #4 on: July 25, 2009, 11:31:31 am »
That's all it is meant to do really. Just show the enlarged image. Lightbox adds a black background.
Get your Forum Ranked! at https://www.forumrankings.net - find out how your forum compares with others!

Like What I do? Support me at https://www.patreon.com/vbgamer45/

Offline treasurenet

  • Newbie
  • *
  • Posts: 42
    • View Profile
Re: Lighbox not working
« Reply #5 on: July 26, 2009, 01:05:27 am »
Well, I think there's something wrong with 2.5's implementation.

When I select Lightbox, it does nothing...  the image is not centered, there's no black background...  nothing.  Just the image in a new window.

Looking at the source with Lightbox selected, I see that the lightbbox .js files are using the gallery path, not the gallery url to the .js files.

in other words....  in my case, it should be.... 

Code: [Select]
<script type="text/javascript" src="/gallery/js/scriptaculous.js?load=effects"></script>
<script type="text/javascript" src="/gallery/js/lightbox.js"></script>
<link rel="stylesheet" href="/gallery/css/lightbox.css" type="text/css" media="screen" />

and not how it currently is.....

Code: [Select]
<script type="text/javascript" src="/users/gallery/js/scriptaculous.js?load=effects"></script>
<script type="text/javascript" src="/users/gallery/js/lightbox.js"></script>
<link rel="stylesheet" href="/users/gallery/css/lightbox.css" type="text/css" media="screen" />

Where can I fix that?

Thanks.

Using SMF 1.1.10, Gallery Pro 2.5

Offline treasurenet

  • Newbie
  • *
  • Posts: 42
    • View Profile
Re: Lighbox not working
« Reply #6 on: July 26, 2009, 01:16:26 am »
Ah, found it myself.... 

In Gallery2.php  find....

Code: [Select]
// Using Lighbox
if ($modSettings['gallery_set_nohighslide'] == 2)
$context['html_headers'] .= '<script type="text/javascript" src="' . $modSettings['gallery_path'] . 'js/prototype.js"></script>
<script type="text/javascript" src="' . $modSettings['gallery_path'] . 'js/scriptaculous.js?load=effects"></script>
<script type="text/javascript" src="' . $modSettings['gallery_path'] . 'js/lightbox.js"></script>
<link rel="stylesheet" href="' . $modSettings['gallery_path'] . 'css/lightbox.css" type="text/css" media="screen" />';
   
Replace with....

Code: [Select]
// Using Lighbox
if ($modSettings['gallery_set_nohighslide'] == 2)
$context['html_headers'] .= '<script type="text/javascript" src="' . $modSettings['gallery_url'] . 'js/prototype.js"></script>
<script type="text/javascript" src="' . $modSettings['gallery_url'] . 'js/scriptaculous.js?load=effects"></script>
<script type="text/javascript" src="' . $modSettings['gallery_url'] . 'js/lightbox.js"></script>
<link rel="stylesheet" href="' . $modSettings['gallery_url'] . 'css/lightbox.css" type="text/css" media="screen" />';
   
      

In Gallery.php  find....   
      
Code: [Select]
// Using Lighbox
if ($modSettings['gallery_set_nohighslide'] == 2)
$context['html_headers'] .= '<script type="text/javascript" src="' . $modSettings['gallery_path'] . 'js/prototype.js"></script>
<script type="text/javascript" src="' . $modSettings['gallery_path'] . 'js/scriptaculous.js?load=effects"></script>
<script type="text/javascript" src="' . $modSettings['gallery_path'] . 'js/lightbox.js"></script>
<link rel="stylesheet" href="' . $modSettings['gallery_path']. 'css/lightbox.css" type="text/css" media="screen" />';

Replace with....

Code: [Select]
// Using Lighbox
if ($modSettings['gallery_set_nohighslide'] == 2)
$context['html_headers'] .= '<script type="text/javascript" src="' . $modSettings['gallery_url'] . 'js/prototype.js"></script>
<script type="text/javascript" src="' . $modSettings['gallery_url'] . 'js/scriptaculous.js?load=effects"></script>
<script type="text/javascript" src="' . $modSettings['gallery_url'] . 'js/lightbox.js"></script>
<link rel="stylesheet" href="' . $modSettings['gallery_url']. 'css/lightbox.css" type="text/css" media="screen" />';
Using SMF 1.1.10, Gallery Pro 2.5

Offline SMFHacks

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 15052
    • View Profile
Re: Lighbox not working
« Reply #7 on: July 26, 2009, 08:50:53 am »
Nice catch fixed for next release
Get your Forum Ranked! at https://www.forumrankings.net - find out how your forum compares with others!

Like What I do? Support me at https://www.patreon.com/vbgamer45/

 

Related Topics

  Subject / Started by Replies Last post
3 Replies
3995 Views
Last post May 12, 2008, 10:25:18 pm
by SMFHacks
2 Replies
2498 Views
Last post March 28, 2010, 06:17:00 pm
by jacci
4 Replies
2382 Views
Last post December 24, 2010, 10:03:23 am
by G1
3 Replies
1773 Views
Last post May 29, 2011, 09:10:46 pm
by SMFHacks
0 Replies
586 Views
Last post January 14, 2019, 09:45:27 am
by Hurkulez

+- Recent Topics

[Mod]Telegram AutoPost Bot by SMFHacks
April 06, 2020, 03:38:36 pm

[Mod]SMF2WPBridge - Wordpress Login Bridge by SMFHacks
April 04, 2020, 07:16:59 pm

BUG Message Editor Pro1.0.5 by marcimila
April 04, 2020, 09:01:21 am

MOVED: BUG Message Editor Pro1.0.5 by SMFHacks
April 03, 2020, 07:54:07 pm

Only variables should be passed by reference by Zaphod
April 02, 2020, 11:19:11 am

Cannot install Gallery Pro on SMF 2.1 RC2 by Hatshepsut
March 19, 2020, 12:55:00 am

Newbie questions by SMFHacks
March 08, 2020, 09:28:17 am

Update detect mobile mode PHP5 to PHP7 by Plus
March 05, 2020, 11:19:05 am

Just a hello by Plus
March 05, 2020, 11:05:56 am

Enotify Copyright Problem by SMFHacks
March 04, 2020, 09:21:09 pm

Powered by EzPortal