Facebook  Twitter 

SMFHacks.com

+- +-

SMFHacks.com

+- User Information

Welcome, Guest.
Please login or register.
 
 
 
Forgot your password?

+- Forum Stats

Members
Total Members: 12388
Latest: Rands
New This Month: 5
New This Week: 2
New Today: 0
Stats
Total Posts: 40308
Total Topics: 7099
Most Online Today: 41
Most Online Ever: 2482
(April 09, 2011, 07:02:45 pm)
Users Online
Members: 0
Guests: 40
Total: 40

Author Topic: Text characters dispayed as boxes - Windows 1252?  (Read 2401 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline AprilD

  • Newbie
  • *
  • Posts: 1
    • View Profile
Text characters dispayed as boxes - Windows 1252?
« on: March 15, 2010, 04:50:27 pm »
Hi all! I posted a problem I'm having over at the SMF forums. I got a good answer but I'm still looking for a better solution and I was hoping you lovely people would be able to help.

First off: We're running SMF 1.1.11 with the following Mods:
1. Aeva Media 1.0     
2. Version Emulate Dropdown 1.1   
3. Password Protect Boards 0.2     
4. SimplePortal 2.3.1   
5. Favicon 1.3   
6. Admin Notepad 2.0   
7. Global Headers Footers 2.0   
8. Ignore Another User 1.1
9. Hide Unused Profile Display Fields

The problem:

At our forum we have writers. Writers that write a lot in Word processing programs and then copy and paste to share their writing. For some, the apostrophes, quote marks, ellipses all get replaced with funky characters, but more often than not, it's boxes.

I'll screen cap here with the text blurred out. This is a section of dialogue:

 

The only problem is that after the user posts, they look over their post and it looks fine to them. (I think they are running firefox or IE depends on which browser they submit in). But for me who is using IE8, even in compatibility mode, these boxes are showing up.

It's become frustrating because in some cases there's a lot of text to go through and we aren't really sure what's causing the problem since some browsers aren't showing this problem.

The answer I received which I believe is the case is this:

Quote
Ah, bingo! This only will happen with Microsoft word processors, such as "Word". You have the "smart quotes" so-called feature enabled. When you type in a ' or " (or many other special punctuation characters), Word "helpfully" replaces it with a typographically correct symbol (proper opening and closing quotes, etc.). While this looks nice on paper, the characters used are not standard encodings -- they are found in CP-1252 and nowhere else (not Latin-1, not UTF-8, etc.). So, your browser will tell you that it can't figure out what these characters are supposed to be rendered as (i.e., replaces them with a box).

For the existing posts, you have to go back and manually edit them to change the bogus characters to something standard. For new posts, turn off "smart quotes" in your word processor.
Link here to page: http://www.simplemachines.org/community/index.php?topic=370839.0

SO... he gave me a couple suggestions... have all my members change their word processors (which I will have to continue to teach until we don't get any more new writers) OR some how change the language or the way the site is displayed. I said that this is the first it is happening and I've been on message boards copying and pasting forever. And I was told the other boards I was on were probably displaying in CP1252 or Windows 1252.

Well... I want that. How do I do it? Is an impossible feat? Any help or know how would be greatly appreciated.

 

Related Topics

  Subject / Started by Replies Last post
4 Replies
4108 Views
Last post November 16, 2006, 10:34:53 pm
by brightstarpro
0 Replies
2364 Views
Last post October 29, 2007, 12:59:31 pm
by catchpen
1 Replies
3204 Views
Last post October 24, 2009, 09:50:11 am
by SMFHacks
3 Replies
3711 Views
Last post May 04, 2014, 08:57:15 pm
by Gman
1 Replies
512 Views
Last post January 16, 2020, 07:21:51 am
by SMFHacks

+- Recent Topics

Quality of images after import by SMFHacks
September 05, 2020, 10:21:44 am

How do I download gallery images? by CWVRV
August 30, 2020, 11:50:07 pm

Deleting Empty Galleries by SMFHacks
August 30, 2020, 11:43:32 am

PHP error by davejo
August 25, 2020, 07:35:13 am

Permissions to list ads and buy items by CWVRV
August 21, 2020, 05:19:45 pm

Doubt with download permissions. by Rock Lee
August 20, 2020, 08:23:24 pm

Attachment images Upsidedown or Sideways by SMFHacks
August 18, 2020, 05:41:07 pm

[Mod]Avatars Display Integration by Hatshepsut
August 17, 2020, 11:39:54 pm

Simple Portal Block - Classifieds by SMFHacks
August 16, 2020, 09:56:48 am

SMF Links by SMFHacks
August 16, 2020, 08:03:42 am

Powered by EzPortal