Facebook  Twitter 

SMFHacks.com

+- +-

SMFHacks.com

+- User Information

Welcome, Guest.
Please login or register.
 
 
 
Forgot your password?

+- Forum Stats

Members
Total Members: 12406
Latest: Lavoipa
New This Month: 5
New This Week: 1
New Today: 0
Stats
Total Posts: 40741
Total Topics: 7144
Most Online Today: 31
Most Online Ever: 2482
(April 09, 2011, 07:02:45 pm)
Users Online
Members: 0
Guests: 22
Total: 22

Author Topic: Installation w/o probs but nothing to see  (Read 3534 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline realJedi

  • Newbie
  • *
  • Posts: 5
  • Booda Lothor
    • View Profile
    • Order of Hope | the real Jedi Order
Installation w/o probs but nothing to see
« on: February 26, 2013, 06:30:41 am »
Hey there, :)

I'm the responsible admin and tech-contact of the forum Qui-Ran Demera bought the pro-version for.

I set up SMF Gallery Pro on our SMF 2.0.4 with PortaMX 1.51 yesterday - without any error-messages. All files were copied and modified the way it should be during setup, just "./Themes/default/languages/Modifications.english-utf8.php" and "./Sources/PrettyUrls-Filters.php" were skipped untouched as announced before starting the procedure. Bad news: the gallery can't be found in the administration panel and the user interface, too. When installation was done, I've been redirected to the admin panel instead of the configuration page. My first thought then (after checking for successfull changes or errors) was to undo the changes via uninstall and switch from German to English language to try again, as I did, but this didn't work as well: no config available, no buttons, no text-links or new categories in the admin panel.

What, exactly, do I have to do?

Thanks a lot!
He who asks a question is a fool for a minute; he who does not remains a fool forever.
- Chinese proverb

Offline SMFHacks

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 15356
    • View Profile
Re: Installation w/o probs but nothing to see
« Reply #1 on: February 26, 2013, 10:25:47 am »
Did you install with the package manager or manually?

The key change for the admin area is the edits to the Sources/Admin.php check if that edit was done correclty.
Get your Forum Ranked! at https://www.forumrankings.net - find out how your forum compares with others!

Like What I do? Support me at https://www.patreon.com/vbgamer45/

Offline realJedi

  • Newbie
  • *
  • Posts: 5
  • Booda Lothor
    • View Profile
    • Order of Hope | the real Jedi Order
Re: Installation w/o probs but nothing to see
« Reply #2 on: February 26, 2013, 10:43:09 am »
I used the package manager. By a look on the Changes on ./Sources/Admin.php it has obviously been changed. Is there a special entry I have to look for?

Thanks
He who asks a question is a fool for a minute; he who does not remains a fool forever.
- Chinese proverb

Offline SMFHacks

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 15356
    • View Profile
Re: Installation w/o probs but nothing to see
« Reply #3 on: February 26, 2013, 11:26:34 am »
Should have this code in that file
Code: [Select]
'gallery' => array(
'title' => $txt['smfgallery_admin'],
'permission' => array('smfgallery_manage'),
'areas' => array(
'gallery' => array(
'label' => $txt['smfgallery_admin'],
'file' => 'Gallery2.php',
'function' => 'GalleryMain',
'custom_url' => $scripturl . '?action=admin;area=gallery;sa=adminset;sesc=' . $sc,
'icon' => 'server.gif',
'subsections' => array(
'adminset' => array($txt['gallery_text_settings']),
'admincat' => array($txt['gallery_form_managecats']),
'approvelist' => array($txt['gallery_form_approveimages']),
'commentlist' => array($txt['gallery_form_approvecomments']),
'filespace' => array($txt['gallery_filespace']),
'catpermlist' => array($txt['gallery_text_catpermlist2']),
'batchftp' => array($txt['gallery_ftp']),


),
),),
),
Get your Forum Ranked! at https://www.forumrankings.net - find out how your forum compares with others!

Like What I do? Support me at https://www.patreon.com/vbgamer45/

Offline realJedi

  • Newbie
  • *
  • Posts: 5
  • Booda Lothor
    • View Profile
    • Order of Hope | the real Jedi Order
Re: Installation w/o probs but nothing to see
« Reply #4 on: February 26, 2013, 02:45:17 pm »
Seems as if we found it. We had to change the path-settings because there was an old entry from an even older mkportal installation inside the paths (don't ask why... ???).
But there was another problem while importing from aeva media because we also have the PMX-Blog-System installed. We'll have some more testing on thursday with having PMX-Blog uninstalled.

Thanks a lot, we'll report our success :)
« Last Edit: February 26, 2013, 04:17:26 pm by realJedi »
He who asks a question is a fool for a minute; he who does not remains a fool forever.
- Chinese proverb

Offline SMFHacks

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 15356
    • View Profile
Re: Installation w/o probs but nothing to see
« Reply #5 on: February 26, 2013, 02:47:57 pm »
Ok let me know if you need help with it.
Get your Forum Ranked! at https://www.forumrankings.net - find out how your forum compares with others!

Like What I do? Support me at https://www.patreon.com/vbgamer45/

Offline Cool

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
    • View Profile
Re: Installation w/o probs but nothing to see
« Reply #6 on: February 26, 2013, 03:42:05 pm »
hi,
i work together with @realJedi on that board, so i may clarify things.
1) the install of the gallery went fine up to the point where the redirection shows up. after the redirection it goes directly into the normal admin-panel not into the gallery-settings.
after we set the user-rights for the gallery we could get into the gallery-settings. then the path-settings inside the gallery-settings shows up a wrong path where "/mkportal/album/" is a part of the path.

but in the whole smf-system there donīt exists such path except inside very old posts where pictures are linked to the old mkportal-system wich donīt exists anymore.

so the question is how the gallery-settings get this (old)path from?

Offline SMFHacks

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 15356
    • View Profile
Re: Installation w/o probs but nothing to see
« Reply #7 on: February 26, 2013, 03:44:44 pm »
Can you take a screenshot?

The gallery does not import old settings/paths. It should default to yourboard/gallery/ and http://www.yourdomain.com/gallery/
Get your Forum Ranked! at https://www.forumrankings.net - find out how your forum compares with others!

Like What I do? Support me at https://www.patreon.com/vbgamer45/

Offline Cool

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
    • View Profile
Re: Installation w/o probs but nothing to see
« Reply #8 on: February 28, 2013, 03:09:24 pm »
sorry no screenshot for this.
after we deinstalled smf-blog the smf gallery installed without problems(also path was ok) and the "import" from aeva went allmost fine...just some small things to fix.

that this time the path-settings where ok is surely related to that we did not delete the db-tables(first setup) so all (right)settings where allready there.

so overall the gallery is up and running.

Offline SMFHacks

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 15356
    • View Profile
Re: Installation w/o probs but nothing to see
« Reply #9 on: February 28, 2013, 03:12:47 pm »
Ok good glad to know you got it working.
Get your Forum Ranked! at https://www.forumrankings.net - find out how your forum compares with others!

Like What I do? Support me at https://www.patreon.com/vbgamer45/

 

Related Topics

  Subject / Started by Replies Last post
7 Replies
4328 Views
Last post June 30, 2007, 03:53:46 pm
by tremane
0 Replies
2415 Views
Last post August 27, 2007, 06:37:55 am
by loud
1 Replies
3882 Views
Last post May 03, 2009, 08:24:15 am
by SMFHacks
0 Replies
2915 Views
Last post May 12, 2009, 02:27:22 pm
by themanhunt1234
0 Replies
1988 Views
Last post October 29, 2010, 04:26:07 am
by fitness-program-expert

+- Recent Topics

Forum ToolBox by Monocero
February 25, 2021, 04:07:34 am

How to I copy SMF Gallery to a new host? by SMFHacks
February 21, 2021, 09:14:12 am

[Mod]Discord Who's Online by SMFHacks
February 15, 2021, 11:02:21 am

Gallery Pro 3.0.25 to Current by SMFHacks
February 08, 2021, 09:10:24 am

A new error with 5.0.4 by SMFHacks
February 06, 2021, 09:32:21 am

Some errors in the log (low priority) by SMFHacks
February 05, 2021, 08:52:51 am

Ad Seller error in the log by Vincent Volmer
February 04, 2021, 02:37:54 am

Another error using the Alternative PayPall Address by KKOG
February 01, 2021, 07:33:04 pm

SMF 2.0.18 Released by SMFHacks
February 01, 2021, 04:36:48 pm

website locked up after trying to uninstall 9.0 beta by SMFHacks
February 01, 2021, 12:41:59 pm

Powered by EzPortal