Facebook  Twitter 

SMFHacks.com

+-

SMFHacks.com

+- User Information

Welcome, Guest.
Please login or register.
 
 
 
Forgot your password?

+- Forum Stats

Members
Total Members: 4206
Latest: jagwire
New This Month: 0
New This Week: 0
New Today: 0
Stats
Total Posts: 42721
Total Topics: 7443
Most Online Today: 130
Most Online Ever: 2482
(April 09, 2011, 07:02:45 pm)
Users Online
Members: 0
Guests: 106
Total: 106

Author Topic: Logical "Bug"  (Read 4067 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Darkshadow

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 65
    • View Profile
    • Dark Mysterious Worlds
Logical "Bug"
« on: March 26, 2017, 06:07:55 am »
When a membergroup is disabled for own gallery in permissions but have permission to access gallery in generally, the same member cant access privat gallerys from members they have given permission to view his gallery. Because view member gallerys link only appears when permission set "privat gallery" in permissions. A combination of no privat gallery but view member gallery not possible now...because link appears only when permission privat gallery is set.

Please move the link "Members Gallery" to main gallery and problem should be solved, i think.

Offline SMFHacks

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 16205
    • View Profile
Re: Logical "Bug"
« Reply #1 on: March 26, 2017, 07:11:28 pm »
Member's gallery should always have a link on the main gallery page as long as you have the setting checked.
Get your Forum Ranked! at https://www.forumrankings.net - find out how your forum compares with others!

Like What I do? Support me at https://www.patreon.com/vbgamer45/

Offline Darkshadow

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 65
    • View Profile
    • Dark Mysterious Worlds
Re: Logical "Bug"
« Reply #2 on: March 26, 2017, 08:32:00 pm »
sorry, but there is no link for user gallerys in my mainpage og gallery, not in smf deault theme or my custom theme Aa_New_Damage...

also i dont have the linktree on the main gallery page.

look yourself
user: test
password: test

http://www.dark-mysterious-worlds.de/Deutsch/Forum/SMF_1_1_21/index.php?action=gallery

Quote
Member's gallery should always have a link on the main gallery page as long as you have the setting checked.
which setting you mean ?

Offline SMFHacks

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 16205
    • View Profile
Re: Logical "Bug"
« Reply #3 on: March 26, 2017, 08:35:27 pm »
Under Admin -> Gallery Configuration/Settings -> Layout Settings
"Show user gallery category on gallery index"
Get your Forum Ranked! at https://www.forumrankings.net - find out how your forum compares with others!

Like What I do? Support me at https://www.patreon.com/vbgamer45/

Offline Darkshadow

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 65
    • View Profile
    • Dark Mysterious Worlds
Re: Logical "Bug"
« Reply #4 on: March 26, 2017, 08:38:20 pm »
is the first setting in layout setting and is checked (of course)....

But...no

Offline SMFHacks

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 16205
    • View Profile
Re: Logical "Bug"
« Reply #5 on: March 26, 2017, 08:45:26 pm »
When you install did you run the install script it should insert a category like this. You should see it under manage categories in the admin area.
Code: [Select]
INSERT INTO smf_gallery_cat
(title, description,roworder,id_parent,redirect,image,filename,sortby,orderby)
VALUES ('User Galleries', 'Galleries created by members',0,0,1,'','','','')
Get your Forum Ranked! at https://www.forumrankings.net - find out how your forum compares with others!

Like What I do? Support me at https://www.patreon.com/vbgamer45/

Offline Darkshadow

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 65
    • View Profile
    • Dark Mysterious Worlds
Re: Logical "Bug"
« Reply #6 on: March 26, 2017, 08:53:11 pm »
hmmm... i remember that i delete this entry in database by hand...because i didnt want see it...

that is reason because i didnt see linktree / member gallery in main gallery page ?

now i go to sleep, is verry late now... 3:52 my time...

So what i must do now ? Run an sql command to recreate that one ?

Offline SMFHacks

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 16205
    • View Profile
Re: Logical "Bug"
« Reply #7 on: March 26, 2017, 09:01:46 pm »
Yes
Get your Forum Ranked! at https://www.forumrankings.net - find out how your forum compares with others!

Like What I do? Support me at https://www.patreon.com/vbgamer45/

Offline Darkshadow

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 65
    • View Profile
    • Dark Mysterious Worlds
Re: Logical "Bug"
« Reply #8 on: March 27, 2017, 06:30:34 am »
ok, my fault...
now i have done a uninstall of gallery and delete all tables related to gallery in my database by hand because uninstall dont remove tables from database. After a clean new install (i dont want check all indizies of all tables by hand) all work now.

In my opinion better a new clean install to keep things correct now.

Now all work like expected... i did not think about that the data i delete in table is used for reference all member galleries in main page....

Sorry...
« Last Edit: March 27, 2017, 06:34:22 am by Darkshadow »

Offline Darkshadow

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 65
    • View Profile
    • Dark Mysterious Worlds
Re: Logical "Bug"
« Reply #9 on: March 27, 2017, 06:38:59 am »
But also after clean new install...the problem with [UnApprove] [Edit] [Delete]
links not solved.... link [UnApprove] apears....

http://www.smfhacks.com/index.php/topic,9347.0.html


Offline SMFHacks

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 16205
    • View Profile
Re: Logical "Bug"
« Reply #10 on: March 27, 2017, 07:42:43 am »
I haven't been able to recreate that issue on my end in testing.
Get your Forum Ranked! at https://www.forumrankings.net - find out how your forum compares with others!

Like What I do? Support me at https://www.patreon.com/vbgamer45/

Offline Darkshadow

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 65
    • View Profile
    • Dark Mysterious Worlds
Re: Logical "Bug"
« Reply #11 on: March 27, 2017, 12:36:16 pm »
when you use my test account you can see it.
test account havent permission to admin galerie, but have permission to have privat galerie
if you upload a picture, you get the link unaprove under the thumbnail, also delete and edit...

delete and edit is ok, because set permission to usergroup who belongs to test account...

at moment i havent idea...
if you need more right to check, i can give you, but than i need a password you want use for temp admin permissions
if you want do so, please send me a pm with wanted password, than you can see and check all

Offline SMFHacks

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 16205
    • View Profile
Re: Logical "Bug"
« Reply #12 on: March 27, 2017, 12:48:43 pm »
If you have admin permission you should have permissions to edit any image.
Get your Forum Ranked! at https://www.forumrankings.net - find out how your forum compares with others!

Like What I do? Support me at https://www.patreon.com/vbgamer45/

Offline Darkshadow

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 65
    • View Profile
    • Dark Mysterious Worlds
Re: Logical "Bug"
« Reply #13 on: March 27, 2017, 01:23:44 pm »
yes, that is clear...but this user have something between admin and max permission without admin
So its not a real admin, but get link unaprove for his own pictures...

only 2 possibilities:

  • my database tables somewhere confused and have old data from old installation left if i forget something to delete bevor fresh install
  • something in security logic not 100% correct

did you agree ?

 

Related Topics

  Subject / Started by Replies Last post
1 Replies
4006 Views
Last post May 21, 2007, 06:37:59 pm
by SMFHacks
1 Replies
7127 Views
Last post September 28, 2007, 11:46:07 am
by smalldonkey
2 Replies
6411 Views
Last post November 06, 2007, 08:55:18 pm
by dry3210
1 Replies
4737 Views
Last post March 26, 2011, 01:26:09 pm
by SMFHacks
8 Replies
6124 Views
Last post September 19, 2011, 02:00:29 pm
by VividViews

+- Recent Topics

Feature to upload a photo straight when composing a message by SMFHacks
February 04, 2023, 08:13:46 am

Pretty URL's Pro rewriting URLs by [chrisB]
February 01, 2023, 05:18:47 pm

Question before purchase by SMFHacks
February 01, 2023, 03:53:33 pm

Unlimited ending time by Saftek
January 29, 2023, 10:06:26 pm

Converting from Aeva Media by ivanr
January 28, 2023, 10:09:42 am

[Mod] Post Scheduler by bayonetbrant
January 23, 2023, 02:24:09 pm

"Notify all store admins of item purchase" Not Working in SMF 2.1.2 or 2.1.3 by Michael Vail
January 22, 2023, 10:50:23 pm

[Request] Future consideration by [chrisB]
January 18, 2023, 08:42:53 am

Pretty Urls extras by SMFHacks
January 16, 2023, 04:00:57 pm

I don't think its installed correctly by SMFHacks
January 10, 2023, 05:56:21 pm

Powered by EzPortal